Under tiden 14 till 23 oktober har Stockholms Jazzfestival pågått. Musik har spelats på så olika scener som bibliotek, ångbåt, kyrkor och musikklubbar för att nämna några ställen. Precis som förra året har musiken inte bara spelats i centrala Stockholm utan även på Eggeby gård och andra scener i förorterna.

Eggeby Gård har varit en av scenerna för konserterna. Här är musikern och Tenstabon Örjan Hultén verksamhetschef och har själv stått på scenen med tre olika band där han spelar saxofon. På festivalens sista dag spelade han med bandet Johan Berke Upstairs Five. Gruppen spelar jazz som kan klassas som kammarjazz – lite lågmäld och utan trummor.

Det första setet som spelas består av ett antal låtar som går i varandra, ingen paus mellan dem. Publiken njuter av musiken som är medryckande och några markerar takten på olika sätt genom till exempel diskreta stamp med foten eller nickningar i takt. Nästa set kom att bestå av samma upplägg med fem låtar som spelas utan paus mellan dem.

– Vi har haft konserter under fyra dagar här på Eggeby. Det var flest besökare den första helgen, men vi är nöjda med att så många hittat hit. När vi har event som inte är kopplade till Jazzfestivalen har vi ofta starttiden klockan 14.00, lite skön eftermiddagsmusik. Våra besökare är vana med den tiden, säger Örjan. 

Monica Jansson

Print Friendly, PDF & Email