Tensta Rinkeby Grass Run brukar vara 5 km löpning på gräs. I juli och augusti börjar det med 200 m simning.

Det lockade Camilla och Johanna Granhällen, simmare från Spårvägens sim (som anordnar simskola i Järvabadet). Som väntat utklassade de Rinkeby Runs löpare i simbassängen. Johanna, som tränar simning 8 gånger i veckan, gick i mål en hel minut före första löpare. Mamma Camilla var en dryg halvminut före första löpare, men avstod från att starta i löpmomentet.

Alltså fick Johanna starta löpningen en minut före Mårten (undertecknad) som startade en minut före Leo Strandberg. Johannas ledning höll i sig tills de passerade Spånga IP efter ca 2 km. Där passerade Leo först Mårten och sen Johanna, som inom ett par hundra meter gick från första till tredje plats. Den lyckades hon dock behålla in i mål.

Annons:

Simmare brukar ha svårt att prestera bra i löpning

Simmare brukar ha svårt att prestera bra i löpning, men Johanna överraskade positivt. Kanske gynnade det blöta höga gräset Johanna eftersom löpningen därigenom handlade lite mer om kraft och kondition och lite mindre om löpteknik och snabbhet.

Att just Leo, undertecknad och Johanna kommer etta, tvåa och trea är nog delvis en illustration av vårt lands tradition att pröva många idrotter. När vi blandar löpning med simning på det här sättet så gynnar det dem som har lärt sig simma i unga år. En av tankarna med Järvabadet är att sprida den traditionen till alla i Järva.

2019 var Mansib en enda poäng från totalsegern

Bakom Leo, Mårten och Johanna kom Mansib Rahman från Akalla tätt följd av total-ledande Janis Constantin från Rinkeby.  De sex poäng som Mansib tog in här kan visa sig vara avgörande i december. Tvåan i Tensta Rinkeby Grass Run får ingenting medan ettan får 10 000 kronor. 2019 var Mansib just tvåa, en enda poäng från totalsegern.

Sveriges Radio P4 var på plats och intervjuade deltagare och funktionärer inför starten. Det reportaget finns här.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email