Kravallpolis lämnar Rinkeby torg i samband med Paludans koranbränning
Kravallpolis lämnar Rinkeby torg i samband med koranbränning Paludan

Ja, Paludan kommer till Husby på lördag. Det blev klart nu på onsdagseftermiddagen.

Den högerextreme Rasmus Paludan kommer att hålla ett valmöte och bränna en koran på Edvard Griegsgången 22 i Husby centrum klockan 17.30 – 18.30. Sedan åker han vidare till Hallunda 19.30-20.30.

I sin ansökan skriver Rasmus Paludan att han vill anordna ett valmöte för Stram Kurs Sverige. ”Vi blir 2-10 personer. Megafon, tändare, böcker.”

Annons:

Polisen har gett honom tillstånd att fortsätta sin turné och han kommer hålla en rad möten; i Göteborg, Trollhättan, Borås, Husby och Hallunda.

– Det är klart att vi tittar på det som hänt tidigare, men på vilket sätt eller om det påverkar vår taktik eller vårt resursuttag är ingenting vi kommenterar, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Stockholm till DN.

Polisen följer därmed förvaltningsrättens dom, som ansåg att det var fel av polisen att neka Paludan tillstånd att hålla sitt möte i Borås den 29 april.

Men Paludan nekades tillstånd att demonstrera på 1 maj i Stockholm. Den gången avslog polisen ansökan ”med hänsyn till ordning och säkerhet vid den allmänna sammankomsten.”

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email