Hiphopduon Ison och Fille framförde teaterkonsert i Spångadalen igår. I strålande solsken välkomnades publiken av Parkteaterns konstnärliga ledare Josefin Rosales. Det var inte helt fullsatt utan hade gått att få in några fler på bänkarna. Stämningen var hög och förväntansfull.

Denna teaterkonsert har turnerat runt i Sverige under pandemin, men endast haft en föreställning i Stockholm. Nu får många fler chansen att se den hyllade föreställningen helt gratis i Parkteaterns regi.

Föreställningen handlar om de tre unga vännerna Asse, Isra och Feliz. De är uppväxta i en förort och använder ord som många unga människor i förorten använder, kallas ”rinkebysvenska” av en del.  Ungdomarna berättar om sina problem med skolan, fortsatta studier, vad de ska jobba med och hur de blir behandlade. Ison och Fille kommer in då och då och framför nya och gamla hits. På filmduk i bakgrunden visas några gånger filmer där unga och gamla berättar om sina drömmar. Många känslor visas av de som medverkar i filmerna.

I kväll spelas föreställningen vid Husby Gård. Därefter är det bara två chanser kvar att se den innan Parkteatern byter program.

Vädret då, som Josefin Rosales kommenterade i början. Vid sista sången uppmanades publiken att dansa och det gjorde den gärna. När extranumret började öppnade sig himlen och dagens kraftigaste regn dränkte på kort tid ner publiken. Det var nog säsongens snabbaste avslut på föreställningen.

Monica Jansson

15 juni kl. 19, ängen vid Husby gård
16 juni kl. 19, Solursparken i Vällingby
17 juni kl. 19, Bredängsparken, ängen nära tunnelbanan.

Print Friendly, PDF & Email