Kompisen och jag pratar någon timme i telefon då och då från våra isoleringar. Jazzkatten bor på Söder, i ett av de mest eftertraktade kvarteren nära Mariatorget. Lägenheterna snittar ett kvadratmeterpris på 90 lakan.

Hans lägenhet har högt i tak, djupa fönsternischer, men ingen balkong. Grönskan runtomkring består i en slana till körsbärsträd, numera överblommat. Den vackert stenbelagda backen som lutar ner till Marias kyrkogård fungerade även som avloppsdike då kvarteren byggdes för fattiga arbetare. Men det var då.

ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar

Annons:

Trevligt, men otryggt, i innerstaden för någon i riskgrupp dessa tider. ICA-handeln och systembolaget är galnare än Ullared under högsommar och längs kajerna och ända in till porten hem forsar joggare fram i ett möjligt coronamoln runt sig.

Trafikerade Hornsgatan tar katten till Långholmen, ungefär som de andra vallfärdande hundra tusen söderborna på helgerna.

Var umgås man med gott om plats för rekommenderad distans? Var sträcka ut sig på en gräsmatta och känna dofterna från grillexplosioner, hägg och syrener som blommar (kolla efter fästingar bara efteråt). Var plocka nässlor till soppan?

Katten skulle må så mycket bättre i friheten på Järva!

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email
Annons: