Simbassäng med massa barn på avstånd.

Socialdemokraterna föreslår att en familjerabatt införs på Järvabadet och Stockholms övriga utomhusbad. I dag kan kostnaden bli stor för familjer som semestrar hemma och vill bada flera gånger. Med en familjerabatt och möjlighet till sommarkort blir baden tillgängliga för fler. Det ökar möjligheten till ett roligt sommarlov och dessutom får fler barn livsviktig vattenvana.

Det är viktigt att utomhusbaden är lättillgängliga för alla och att en semester hemma i Stockholm kan fyllas med meningsfulla aktiviteter oavsett plånbokens storlek. Att sänka trösklarna för familjer att besöka baden är ett steg i den riktningen. 

Socialdemokraterna föreslår:

Familjerabatt på stadens uppvärmda utomhusbad:
1 vuxen + 2 barn = 100 kronor
2 vuxna + 3 barn = 180 kronor 

Sommarkort för familjer med obegränsat antal entréer:
En rimlig kostnad för 2 vuxna och 3 barn skulle ligga mellan 1000 och 1200 kronor. 

Det finns fem uppvärmda utomhusbad i Stockholm: Eriksdalsbadet, Kampementsbadet, Vanadisbadet, Järvabadet och Nälstabadet. På samtliga bad tas entréavgifter ut. Den moderatledda majoriteten har aviserat att också Älvsjöbadet kommer att avgiftsbeläggas när renoveringen av badet är genomfört och badet blir uppvärmt. Avgiften får inte leda till att stänga ute de som tidigare nyttjat badet. Därför vill Socialdemokraterna att avgiftsnivåerna ses över på stadens samtliga bad. I dag får en familj på två vuxna och tre barn betala 220 kronor per besök.

I stadens simhallar finns redan en familjerabatt. En sådan rabatt vill Socialdemokraterna införa vid utomhusbaden tillsammans med ett nytt sommarkort för familjer.

Emilia Bjuggren, S, oppositionsborgarråd i Stockholms stad
Print Friendly, PDF & Email