Imorgon öppnar biblioteken

Nyheter

Nu blir det möjligt att besöka biblioteken igen för boklån och it-tjänster. Men allt program utöver det är inställt eller flyttat till bibliotekens digitala kanaler.

Imorgon tisdag 26 januari öppnar stadens bibliotek igen efter att ha varit stängda sedan 20 december 2020. Nu blir det åter möjligt att låna, reservera och lämna tillbaka böcker. All fysisk programverksamhet som läxhjälp, sagostund och språkcafé är fortfarande inställd och kommer vara det till och med den 10 mars. Förseningsavgifterna kommer att återinföras den 1 mars men fram till dess tillkommer inga avgifter för försenade böcker.

Biblioteken kommer att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Öppettiderna blir desamma som i höstas, det vill säga begränsade jämfört med hur det var innan pandemin. Kista bibliotek har öppet varje dag, Rinkeby och Tensta bibliotek har öppet varannan dag och Husby bibliotek har öppet på måndagar och onsdagar.

Biblioteken kommer att följa pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär att endast ett begränsat antal besökare släpps in åt gången. Hur många beror på bibliotekets storlek. Håll avstånd, tvätta händerna, avstå från icke-nödvändiga besök och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Print Friendly, PDF & Email