Tensta träff

Det definitiva beslutet att sälja fastigheten Tensta gymnasium, som även innefattar Tensta träff, fattades i Stockholms stadshus på måndagskvällen.
– Det var inte oväntat, men jag tyckte det kändes tungt, säger Clara Lindblom, oppositionsborgarråd från Vänsterpartiet.

Oppositionen lyckades få frågan om utförsäljning av Tensta gymnasium, och även Gubbängens gymnasium, återremitterad under förra sammanträdet. Men när kommunfullmäktige samlades igen klubbade den blågröna majoriteten igenom beslutet.

Deras beslut går ju stick i stäv mot vad partiet säger på nationell nivå

– Vi har ändå haft en förhoppning att Miljöpartiet skulle svänga till slut. Vi vet ju att deras väljare är kritiska mot marknadsskolor. Deras beslut går ju stick i stäv mot vad partiet säger på nationell nivå.

Så sent som i söndags medverkade Miljöpartiets talesperson i skolfrågor, Annika Hirvonen, i SVT:s program Agenda.

– Där propagerade hon verkligen mot marknadsskolor och utförsäljningen av samhällsfastigheter. Men dagen därpå säljer Miljöpartiet ut både Tensta gymnasium och Gubbängens gymnasium.  

Även Kadir Kasirga, oppositionsborgarråd från socialdemokraterna, är besviken efter beslutet.

– Jag hoppades att Miljöpartiet skulle ta sitt förnuft till fånga och stoppa utförsäljningen, men tyvärr gjorde de inte det. Ett privat fastighetsbolag tror mer på Tensta än vad majoriteten gör, och det är olyckligt. För majoriteten är utförsäljningen viktigast, inte vad som är bäst för Tensta.

Men även om Miljöpartiet skulle ha ändrat ståndpunkt, skulle resultatet ha blivit detsamma. SD röstade med den blågröna majoriteten och beslutet klubbades igenom med siffrorna 58-37.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer om diskussionen kring försäljningen av Tensta träff.

Print Friendly, PDF & Email
Annons: