Under söndagen avgjordes det sista loppet i Tensta Rinkeby Grass Run, TRGR. Finalen resulterade i två vinnare som bägge fick stryk, men försprånget räckte för att ta hem vinstpotten på 10 000 kronor.

Om året hade haft 14 månader så skulle Johanna Granhällen från Spånga nog ha kommit ikapp Elena Osokina från Akalla. Men för att hämta in 26 poäng i ett enda lopp skulle Johanna ha behövt springa ifrån alla killarna, samtidigt som Elena skulle behövt göra ett dåligt lopp. Elena gör aldrig några dåliga lopp. Därför vann hon Tensta Rinkeby Grass Run för tredje året i rad. Det sista halvåret har dock Johanna tagit in på henne för varje lopp som gått.

Dagens överraskning var 11-åriga Merkebs nya banrekord för tjejer


Dagens överraskning var 11-åriga Merkebs nya banrekord för tjejer på den korta banan på 2, 8 kilometer. Merkeb som bor i Hjulsta, flyttade till Sverige i mars och har bara tränat med Rinkeby Run i ett par månader.

Bland killarna var uppgörelsen mellan de två Rinkeby-kompisarna Janis Constantin och Jonis Serry dagens huvudnummer. Som ledare av serien fick Janis starta först, Jonis startade 30 sekunder senare. Halvvägs hade Janis ökat försprånget med fem sekunder, men den snabba starten kostade honom troligen segern. I mål var Jonis elva sekunder före Janis och 44 sekunder före Mansib Rahman från Akalla som hamnade på tredje plats.

Jonis fina lopp räckte inte för att hota Janis totalseger


Jonis fina lopp räckte inte för att hota Janis totalseger. På startlinjen hade Janis ett försprång på hela 76 poäng. Det skulle krävts ett startfält på 100 löpare för att Jonis skulle kunna komma ikapp, och så stora startfält tillåter inte Folkhälsomyndigheten i coronatider. Nu tog Jonis in sex poäng och var alltså 70 poäng efter Janis på 289 poäng, som är den högsta totalpoängen hittills.

Under året har 22 löpare deltagit i de tolv loppen, varav de flesta har deltagit i tio lopp eller fler. På nästa styrelsemöte ska Rinkeby Run bestämma om det blir en ny TRGR-serie 2021, men under finalen lät det som att alla deltagarna ville att det beslutet skulle bli ett ja.

Mårten Westberg, tränare i Rinkeby Run och funktionär på TRGR
Print Friendly, PDF & Email