Bassem Jerbi blir rektor på Hjulsta grundskola. Han tillträder tjänsten den 7 januari 2021 och kommer att vara på plats på Hjulsta grundskola efter jullovet.

Bassem Jerbi har många års erfarenhet av att arbeta som rektor i Stockholm. Han kommer närmast från en tjänst som rektor på Östbergaskolan.

– Jag ser fram emot att börja arbeta i Hjulsta. Eleverna i Hjulsta ska ha samma möjligheter att nå sina mål som alla andra barn, det är min huvuduppgift, säger Bassem Jerbi.

Bassem Jerbi beskriver sig själv som en aktiv skolledare. Hans arbete tar alltid avstamp i skollagen och läroplanen, men han satsar också på att bjuda in omvärlden till skolan.
– För mig är det viktigt att bjuda in vårdnadshavare, föreningar, kulturaktörer och idrottsorganisationer till skolan. Skolan kan vara en mötesplats. Till en början kommer mötena att behöva vara digitala, men framöver hoppas jag att vi kan bjuda in till fysiska möten, säger Bassem Jerbi.

Happy Hilmarsdottir är grundskolechef för området Rinkeby – Kista – Tensta. Hon gläds åt att Bassem Jerbi ska bli rektor på Hjulsta grundskola.
– Bassem är en mycket tydlig och erfaren rektor. Hjulsta grundskola ska bli en välfungerande skola med goda resultat och en arbetsplats där elever och personal trivs och känner sig trygga. Bassems goda kommunikativa förmåga blir en viktig pusselbit i det arbetet, säger Happy Hillmarsdottir, grundskolechef.

Bassem Jerbi fick utmärkelsen ”årets skolledare i grundskolan” av Stockholms stad 2018. Han efterträder Wolfgang Johansson som är tillförordnad rektor på Hjulsta grundskola. 

Print Friendly, PDF & Email