– Många kvinnor känner sig diskriminerade och förbisedda och så ska vi inte ha det, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta när han invigde Livstyckets nya utställning i Tensta centrum på Internationella kvinnodagen.

– Det finns de som säger att det inte behövs någon kvinnodag, sade Ole-Jörgen Persson. Har ni sett hur samhället ser ut, frågar jag då. Inte bara i Sverige, utan överallt, finns så mycket orättvisa, så nog behövs det i alla fall en dag som uppmärksammar det.

Tensta centrum var vackrare än någonsin den 8 mars. Livstycket hade rullat ut en rosa matta och ställt ut ett långbord med tillverkade tygtårtor på. Där stod också den vackra gråa klänningen som har en hel stad i sitt släp. Längs väggen hängde också det nydesignade tyget, som gett upphov till utställningens namn ”Hatten på för Tensta och kvinnor i världen”. Mönstret består av hattar i olika modeller från världens alla hörn.

Annons:

Några aktiva hade lämnat festen på  Kvinnocenter på Glömmingegränd och delade ut rosor till kvinnorna i publiken i Tensta centrum. Programmet på scenen innehöll på dans, sång, poesi och tal. Och Birgitta Notlöf från Livstycket tittade ut över publiken och konstaterade:

– Vi är säkert fyra gånger så många i år som förra året!

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: