lar tittar på luciatåg med barn

Idag är det lucia och det firade eleverna på Enbacksskolan i Tensta. Med lucia i framkanten sjöng tärnor, pepparkaksgubbar och tomtar klassiska julsånger för sina skolkompisar. 

Det var en kall och mörk luciamorgon när eleverna i årskurs 1-3 bjöd in till sång i skolans aula. Den första publiken var på plats halv nio och bestod av lågstadieelever, därefter stod mellan- och högstadieelever på tur. 

En som fick stå i centrum lite extra var sjätteklassaren Sonia. Hon bjöd på solosång i form av Mariah Careys All I Want for Christmas is You.
– Först kändes det läskigt, men sen tänkte jag varför inte. Om något går fel räddar jag upp stämningen ändå, säger Sonia.

Efter barnen sjungit klassiker som Tipp tapp och Staffan var en stalledräng var det dags för lärarna att inta scenen. De läste dikter och sjöng Jul jul strålande jul i kör. William Coleman är musiklärare på skolan och har repeterat med eleverna inför firandet.

– Det har varit jätteroligt att arbeta med eleverna de här veckorna. Vi har jobbat mycket med att försöka få dem att gå på led, säger William Coleman med ett skratt.

Att luciatåget var uppskattat av publiken var tydligt. Eleverna satt lugnt och tittade på och efter varje sång applåderade de för sina kompisar. 

Agnes Cohn
Cornelia Larsson

Print Friendly, PDF & Email