Taxichauffören är förtvivlad. Båda främre stötdämparna på hans sprillans nya Tesla gick sönder när han körde ner i den del av gatan som under flera månader inte var asfalterad.
– Hålet i gatan är djupt, han var tvungen att backa upp för att komma loss, säger Abdi Osman, som var med när det hände.

Under flera månader var delar av Rinkebystråket avstängt för ombyggnad. Sedan en tid tillbaka är det mesta färdigt, men det fattades några meter asfalt på infarten till Rinkeby centrum. Där, på Skårbygränd, körde taxibilen fast i gropen som uppstått där asfalten tog slut.

– Under den stund jag stod nere på gatan var det minst fem bilar, som skrapade i underredet när de körde in mot centrum, säger Abdi Osman.

Annons:

Det känns farligt både för bilister och gångtrafikanter

Nyhetsbyrån Järva har tidigare skrivit om de vägarbeten som periodvis begränsat framkomligheten på Rinkebystråket och infarten mot centrum. Numera är det oklart vem som har företräde där, de som kör eller de som går till fots.

– Det känns farligt både för bilister och gångtrafikanter, säger Abdi Osman.

Nyhetsbyrån Järva frågade Trafikkontoret när gatan skulle göras färdig, och fick svar per mejl av pressansvarig Malinda Flodman:

”Vi har tyvärr inte haft möjlighet att lägga asfalten tidigare eftersom att man inte kan lägga asfalt när det är för kallt, vilket det varit fram tills nyligen. Men, nu har det blivit varmare och entreprenörerna som lägger asfalt arbetar för fullt. Planerad asfaltering på platsen är i slutet av denna veckan och det ska finnas varningsmärken för hög kant fram tills att det är asfalterat.”

Några varningsmärken för hög kant fanns det aldrig. Men dagen efter Nyhetsbyrån Järvas mejl till Trafikkontoret är gatan asfalterad.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Gatan är asfalterad.
Efter flera månader är gatan äntligen asfalterad.
Print Friendly, PDF & Email