En godisförpackning ligger bland höstlöv i gräset.

Imorgon uppmuntras människor över hela Sverige till skräpplockning. I Hinken och i Spånga By kan barn plocka skräp tillsammans och se på barnteater. Det kommer också lottas ut två årskort till Skansen.

Stiftelsen Håll Sverige Rent arbetar mot nedskräpning, bland annat genom skräpplockningsdagar. Imorgon uppmuntras Järvas barn till att plocka skräp, av Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

Klockan 11–12 i Hinken (alltså Spindelparken) spelas barnteaterföreställningen Vattenmannen och Speed. Sedan blir det skräpplockning mellan 12 och 13. I Spånga By börjar samma teaterföreställning klockan 14, och skräpplockningen tar sedan vid klockan 15–16.

Något konkret som vi kan göra här och nu

”Det är naturligtvis inte barnens uppgift att lösa problemet med nedskräpning. Men att plocka skräp är något som vi alla kan hjälpa till med – och något konkret som vi kan göra här och nu”, skriver Håll Sverige Rent på sin hemsida.

Målet är också att ge barnen tillfälle att lära sig om nedskräpning, miljö, och hållbarhet.

På hemsidan ger stiftelsen tips på hur man plockar skräp på ett säkert sätt – låt vuxna ta hand om vasst och giftigt skräp, och bär vantar för att skydda händerna.  

Print Friendly, PDF & Email