Under veckan som gått har Shanta IF stått värd för en internationell basketturnering för unga i Rinkebyhallen. Av de fyra tävlande lagen kom tre från Stockholm; Shanta IF, Fryshuset och Hammarby. Ett gästande lag, SYDOM, kom ända från Minnesota i USA.

Det var andra gången som Shanta IF arrangerade den här turneringen. Förra gången var före pandemin, 2018, då var laget från Minnesota också med. SYDOM står för Somali Youth Development Organisation of Minnesota och flera av lagens medlemmar har ursprung i Somalia. Landet var en stor basketnation före inbördeskriget och intresset uppehålls bland ungdomarna som är med i turneringen.

I pausen mellan matcherna har varje dag representanter för politiska partier varit inbjudna. De har berättat vad partiet står för och också svarat på frågor från publiken. Samtliga partier har betonat hur viktigt det är att ta ställning och rösta i valet den 11 september. 

Det är ett fantastiskt evenemang, så väl arrangerat

Lördagskvällens finalmatch stod mellan SYDOM och Hammarby. Det visade sig att SYDOM hade övertaget under hela matchen och blev turneringens vinnare. 

Prisutdelare var Susanne Jidesten som är ordförande för Svenska Basketbollförbundet. Det var första gången hon närvarade på turneringen.
 – Det är ett fantastiskt evenemang, så väl arrangerat. Vilken stor uppslutning det varit av frivilliga som hjälpt till och att publiken har kommit och hejat fram sina favoriter, sade Susanne Jidesten.

Shanta IF har funnits sedan 1998 och grundades av Mohamed Saleeban.
 – Vi är en ideell förening som verkar för att våra medlemmar ska tillvara ta sina kulturella, idrottsliga och samhällsintressen. Vi är många eldsjälar som ställer upp och vill ordna det bästa för våra barn och ungdomar, sade Mohamed Saleeban. 

Monica Jansson 

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: