Det var många lag som hade turneringar parallellt i Tenstahallen och Ungdomens hus i Rinkeby förra helgen. BK Bussenhus i samarbete med Atletico Rinkeby och Betongboll körde fotboll i Ungdomens hus. I BKB-cupen i Tenstahallen vann Tenstaflickorna FC.
 
– Fotboll är stort, vi såg ett behov för äldre killar, från 18 år och uppåt. Men även för 11-12 åringar som är för unga för att komma in på fritidsgårdarna. De ville spela fotboll, men gjorde det inte eftersom det inte fanns lag för dem. Men vi följde upp dem på andra sätt, även med läxhjälp. För det fick de belöningar i form av workshops, aktiviteter och events. Många tycker om det vi gör och vill ansluta sig till vår förening, säger Akrem Hashim Yahya från BK Bussenhus.
 
BK Bussenhus har funnits sedan vintern 2017 och har haft många projekt på gång under åren som varit. Bland annat kollo och olika aktiviteter tillsammans med House of Tensta i ungdomsgården Blå huset. De har även nattfotboll på lördagar för killar mellan 16 och 19 år, dit brukar det komma 70-80 ungdomar som spelar. BK Bussenhus är även en del av För-orten som nyligen arrangerade en entreprenörskapstävling där FEMI och Elsa & Sam vann första pris. 
 
– Kärnan i vår verksamhet är tjejkommittén. Senast i förra veckan har de haft en tjejkväll med mat, tävlingar och prat om samhällsfrågor. Det finns inte så mycket att göra för tjejer, så mer aktiviteter behövs i Järva. Det finns tjejer med i styrelsen som planerar, utvecklar sitt ledarskap och nätverkar så att fler unga tjejer i främst högstadiet blir delaktiga, säger Akrem Hashim Yahya.
 
Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Annons: