Khadija med bok i handen

Fullt på Kista Träff när Khadija hade bokrelease

Artikel/Nyheter

Igår samlades ett hundratal personer på Kista Träff när Khadija Mohamud, känd som Khadijas Kitchen på Instagram, hade sin bokrelease av kokboken Khadijas Kök: Recept från Östafrika.
– Jag hade inte förväntat mig så mycket människor, jag är så tacksam och glad, sade hon.

Khadija Mohamud som både bor i Kista och Liljeholmen, debuterar med kokboken Khadijas Kök: Recept från Östafrika. Den populära matinfluensern hade tidigt ett stort genomslag på Instagram, men ökade snabbt i popularitet efter att hennes deltagande i Matbloggspriset väckt stort uppseende.

Under söndagen samlades ett hundratal personer för att köpa hennes kokbok och få den signerad. Stora som små var på plats på Kista Träff där bokreleasen ägde rum, och kön till boksignering sträckte sig utanför Sverigesalen där eventet pågick.

Besökarna bjöds på sambusa, kakor och fikabröd. Allt tillagat av Khadija själv och av hennes syskon.

– Vi har stått och lagat mat i två dagar och jag har varit jättenervös, men nu känns det jättebra. Jag hade inte förväntat mig så mycket människor, jag är så tacksam och glad, sade Khadija Mohamud.

På plats under bokreleasen var Mona Suleiman från organisationen Föräldraboost.

– Det har varit en fantastisk kväll. Den här boken betyder så oerhört mycket, både för att det är en bok om östafrikansk mat där jag själv har ursprung ifrån, men också för att det är otroligt peppande att se någon med samma ursprung ge ut en bok. Det är något jag själv vill göra en dag, sade hon.

Amal Abdirahman befann sig också på Kista Träff för att köpa Khadija Mohamuds bok.

– Det är första gången jag ser en kokbok om östafrikansk mat. Man har många gånger fått komplimanger för vårt kök och det är kul att andra också laga det nu. Sedan blir man ju såklart stolt när man ser andra somalier lyckas, sade hon.

Eleni Terzitane
Bild: Lima Habib
Print Friendly, PDF & Email