Stadsdelsförvaltningarna i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta bjöd in olika verksamheter som jobbar förebyggande, som en del av antivåldsveckan. PREVENT tog emot i Kista träff.

– Vi ser att sådana här möten behövs för att lära känna varandra mer, nå samma mål, nätverka och bygga broar. Och tillsammans minska och förebygga våldet i Järva, sade Semret Meskel, platschef på Fryshuset i Husby.

Semret kom på 1980-talet som flykting till Sverige från Eritrea och har arbetat med många olika saker.
 – Jag har alltid haft en bra karriär, men jag kände att jag måste vara med och öka mångfalden och därför har jag hamnat i Järva.

Fryshuset blev inbjudna att delta på mässan av stadsdelen.

– Vi arbetar med ett särskilt projekt med unga där vi utbildar och hjälper dem att hantera konflikter och medling. Just nu deltar åtta unga från Husby och åtta unga från Rinkeby, sade Semret Meskel.

På mässan deltog 14 representanter för Fryshuset region Stockholm, som Brobyggarna, Min Karriär, United Sisters, 4west, BEM och Fryshuset Grundskola Järva. Det fanns fika, tipsrunda, tävlingar och på scenen höll ”Min Fukking Bror” i en lek om fördomar. Sex olika ungdomar satt och berättade historier och man skulle gissa vem av dem som ljög.

Alexander Abdallahs film visades också, och den filmen berörde många och ledde till diskussioner efteråt. 

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email