Frias från sprängningarna i Husby och Kista

Nyheter

En 22-årig man från Husby frias från åtalet för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse efter två sprängningar i Husby och Kista förra året. Men han döms till två års fängelse för försök till grov utpressning.

Rättegången har, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande, framför allt gällt om 22-åringen från Husby är skyldig till att ha försökt pressa ett gift par på pengar. Och om han dessutom instruerat någon annan person att utföra sprängningarna (anstiftan av grov allmänfarlig ödeläggelse i två fall.) Han har inte varit åtalad för att själv ha utfört sprängningarna.

Tingsrätten dömer 22-åringen för utpressningsförsöket, men inte för anstiftan till sprängningarna. Bevisningen är, enligt tingsrätten, tillräcklig för att döma honom för utpressningen, men inte för att han också var delaktig i sprängningarna.

Tingsrätten dömer 22-åringen också för ett fall av misshandel. Påföljden bestäms till två års fängelse.

Solna tingsrätt friar nu 22-åringen för delaktighet i sprängningarna. Det innebär att de nästan 100 personer som begärt skadestånd inte får några pengar.Print Friendly, PDF & Email