Människor som dömer andra på grund av deras utseende är de som behöver kolla på denna film och ändra sin åsikt. En kompis rekommenderade mig att se denna film, men det jag inte var beredd på var att filmen hade en så stark handling.

Freedom Writers handlar om hopplösa elever, som lärarna inte orkar bry sig om. Men en dag kommer det en lärare som ger dessa elever hopp om en bättre framtid. Men även då hon inspirerar eleverna så har hon det svårt i sitt privatliv. När hon hjälper dessa barn så ser många ner på henne, hennes man lämnar henne för att hon ger all sin kraft och tid för att ge barnen en annan utväg. Lärarna på skolan gör allt för att stoppa henne och förstöra för barnen. Eleverna litar inte heller på den nya lärarinnan i början eftersom de tror att hon är som alla andra lärare.

I denna scen kan jag känna hennes ilska som om jag var med i filmen

Annons:

Vid ett tillfälle undervisar en lärare i en annan klass om slaveriet och frågar den enda mörkhyade flickan i klassen om hur det känns. I denna scen kan jag känna hennes ilska som om jag var med i filmen. Här finns en likhet med ”The Hate U Give” där jag också kan känna Starrs ilska när eleverna använder en död människa som ursäkt att skolka från skolan.

Min bästa karaktär i Freedom Writers är André Bryant som spelas av Mario Dewar Barrett. Han väljer att lita på lärarinnan även om han blir provocerad av de andra i hans kvarter, men han bryr sig inte utan väljer att tro att det finns en annan väg i livet. Detta påminner mig om vårt samhälle där det finns de som tror att sälja knark är enda sättet att klara sig. Men det behöver man inte göra, det finns alltid en annan utväg. Kanske är den vägen inte lätt, men det kommer löna sig i framtiden.

Du kan hitta någon som kanske är lite lik dig

I klassen i filmen finns det många elever med olika bakgrund, vilket leder till att du kan hitta någon som kanske är lite lik dig, eller några som du kan relatera till, och det är viktigt tycker jag.

Jag tycker, att vem som helst kan kolla på denna film. Men om du är en person, som står upp för andra och vill ändra på vår diskriminerande värld, så är denna film just för dig. 

Betyg: 10/10

Yusra Hussein,
årskurs 8, Enbacksskolan.
SO-verkstan i samarbete med Nyhetsbyrån Järva
Print Friendly, PDF & Email
Annons: