Fotboll, lövträd och ett fågelbo

Krönika

Redaktören har bett oss berätta. Om vad? ”Ja, om huset eller kvarteret där du bor”, med ett förstående skratt efteråt. Här gäller det att hjälpas åt i alla lägen börjar vi förstå, så jag sätter mig på balkongen för att ta en funderare. Här händer ju ingenting just nu.

Tittar ut över räcket. Det har på nolltid slagit ut vackra gröna löv av olika slag på de sparade träden längs promenadvägen nedanför balkongen. Snart kommer de att skymma en bit av fotbollsplanen där bakom igen. Precis vid målet. Men just nu är det andra lirare på plan. Det är så spännande att studera så jag hinner inte tänka på egna problem längre utan noterade:

Där springer en ensam kille och dribblar med sin fotboll

Det är lördag förmiddag. 1. Där springer en ensam kille och dribblar med sin fotboll. Verkar jätteduktig på det. Tränar säkert varje ledig timme i livet för sig själv.
2. Där borta ser jag en pappa och liten son kicka en fotboll mellan varann.
3. Vid löpbanans ände har vi en pojkgrupp på tre, alla under elva år(?) plus en lillasyster i rosa. Hon jobbar också enbart med fötterna och när hon kommer åt fotbollen puttar hon den åt det håll hon tycker verkar bra, så hon kan hålla på länge.

Tösen i rosa tittar nu på allt annat som rör sig runt omkring

Men nu till ordningen: den äldste har också visat sig skicklig i sin bollhantering, och ställer nu snällt upp som målvakt. Den yngste är jättenöjd när han lyckas sparka bollen ända bort mot målet – direkt till storebror! Så småningom har han väl lärt sig att han är ännu duktigare om han lyckas sparka in bollen i mål. Tösen i rosa tittar nu på allt annat som rör sig runt omkring.

4. Lite längre bort ser jag en grupp flickor i samma ålder som umgås på samma sätt kring en boll. Det var många sådana små sällskap spridda över planen denna förmiddag. Vid andra tillfällen spelas här också serie- eller träningsmatcher. Jag trodde att det räckte att ha med sig en boll till bollplanen, men det kan var frustrerande om man inte får någon att spela med där. Det har jag också sett .

Då kan jag från min balkong följa fåglarnas ceremonier

Vissa dagar är den välskötta fina bollplanen alldeles tom – även när det är vackert väder. Då kan jag från min balkong i stället följa fåglarnas ceremonier i trädet mitt emot. De har nyligen fått ungar och det är också roligt att titta på. Har jag aldrig gjort förr. Kollar fågelboken och växtböcker numer för att få artbestämning, men det stämmer så sällan!

Inga Harnesk
(som flaggar gult, men i plast så att flaggan tål regn).
Print Friendly, PDF & Email