I förmiddags ordnade Tensta-Hjulsta S-förening och Reformisterna ett första majfirande i Tensta centrum med entusiasmerande tal, gratis fika och fredsklingande musik.

Omkring 60–70 personer hade vid halv elva-tiden samlats i Tensta centrum för att ta del av bland annat riksdagsledamöterna Lawen Redar och Markus Kallifatides första maj-tal. På plats fanns även Rinkeby-Kista stadsdelsnämnds ordförande Elvir Kazinic som uppmanade till solidaritet och gemensamma lösningar.

ung kvinna håller tal på första maj
Aya Krikeb.

Ett av de mer bejublade inslagen var när SSU Järvas ordförande Aya Krikeb, 16, höll tal.
– Vi behöver påminnas om det positiva som skett i vårt område. Att våldet minskar här. Just nu är det viktigare än någonsin att vi arbetare organiserar oss. För ett socialistiskt samhälle där alla har det bra, oavsett kön, sexuell läggning eller etnicitet, sade hon.

Annons:
Jerry Adbo.

Åhörarna som samlats bjöds även på fika, utdelning av röda rosor och musik av accordeonisten Jerry Adbo. Tillsammans med publiken sjöng han ”I natt jag drömde” (översatt och känd genom Cornelis Vreeswijk) innan det var dags för gemensam färd in till Socialdemokraternas första maj-tåg med utgångspunkt vid Humlegården.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email