Först så kör Försäkringskassan över min läkare på grund av 180-dagarsomprövningen. Min arbetsgivare och jag är inte på samma våglängd, så de vill inte ha tillbaka mig. Och jag vill inte heller tillbaka, främst för att en av delägarna är en av Stureplansprofilerna och har samma syn på människor idag som då.

Min arbetsgivare har bytt lås och jag är således hemma och tillgänglig för min arbetsgivare. Via mitt fack, Akavia, gör vi en överenskommelse. Eftersom jag gått tillbaka till mitt arbete så bevakar jag mitt SGI, sjukpenninggrundande inkomst, enligt 25-dagarsregeln efter avslutad anställning.
Försäkringskassan tycker inte att jag jobbade under tiden mitt fack förhandlade fram överenskommelsen. Förmodligen skulle jag ha tvingat mig in på arbetsplatsen.

Eftersom vi precis fått tvillingar så är det rätt irriterande att inte kunna vara föräldraledig

Därför beslutar de att jag inte har någon SGI. Så fungerar det totalt godtyckliga Försäkringskassan, som ingen politiker vill ta i med tång. Eftersom vi precis fått tvillingar så är det rätt irriterande att inte kunna vara föräldraledig.

Jag känner en sorg över Sverige och dess dysfunktionalitet. Försäkringskassan är helt ointresserad av fakta, de bara kör över. Och jag är tämligen skrivkunnig. Det är overkligt och skrämmande. Speciellt som de själva skriver, att de har ringt min arbetsgivare som sade ”han jobbade inte”.

Även om jag har rätt är det skamligt att bli behandlad som en papperslös

Jag tror det är viktigt att dessa historier kommer ut, även om det givetvis är jobbigt för mig. Även om jag har rätt är det skamligt att bli behandlad som en papperslös.

Socialförskäkringsminister Ardalan Shekarabi var på nyheterna igår, de vanliga kommentarerna, ”de har inte och så vidare”. Det är lustigt att ministrar har så dålig koll på sina myndigheter, att myndigheterna gör precis som de vill.

Michael Steger
skylten till Försäkringskassan
Print Friendly, PDF & Email