två porträttbilder av författarna

Författarna som jobbar i Tensta och Rinkeby kan få Augustpriset

Kultur/Notis

Igår presenterade Svenska Förläggarföreningen de böcker som är nominerade till Augustpriset 2021. Ett par av författarna har anknytning till Järva. Har du läst dem?

Både Emma Virke och Balsam Karam som är nominerade i varsin kategori arbetar i Järva.

Illustratören och författaren Emma Virke som tillsammans med serietecknaren Joanna Hellgren har skapat barnboken Min mamma är snabbare än din! har nominerats till Augustpriset i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. Vid sidan av de egna böckerna jobbar hon med niorna på Enbacksskolan i Tensta där de skapar bildtolkningar av Nobelpristagaren Abdulrazak Gurnah texter. 

Balsam Karam är inte bara författare utan arbetar också bibliotekarie på Rinkeby bibliotek. Nu är hennes senaste roman Singulariteten, som Nyhetsbyrån Järva recenserade i somras, nominerad i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.

Augustpriset delas ut av Svenska Förläggarföreningen varje år sedan 1989 och är ett av de största litterturpriserna i Sverige. Priset som delas ut på Augustgalan den 22 november på Södra Teatern i Stockholm består av en bronsstatyett och 100 000 kronor vardera i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok samt Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email