stort brunt föreningshus

Igår samlades företrädare för Tenstas föreningsliv i Tensta träff för att diskutera husets framtid.
– Vi har bjudit in er för att informera er om den avsiktsförklaring som Rädda Barnen, Folkets Hus och Parker har tecknat med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning och Hemsö, sade Rafif Makboul, regionchef för Rädda Barnen.

Inför mötet hade 37 inbjudningar gått ut till lokala föreningar och några enskilda personer.
– Vi har försökt bjuda in brett. Idag är det viktigt att lyssna in och höra vad ni tänker och tycker, så att vi får en dialog om vad Tensta Träff ska vara, sade Rafif Makboul.

Amin Barkhadle sade att Folkets Hus och Parker har följt arbetet kring Tensta träff länge.
– Vi vill att Tensta träff ska bli en medborgardriven mötesplats och kan vi bidra till det så gör vi det. Vi har en lång erfarenhet av mötesplatser, Folkets Hus och Parker har funnits 126 år, så vi sitter på en viss kompetens.

Vill ha en långsiktig lösning för Tensta träff

Närvarande var även Johan Einarsson, affärsansvarig på Hemsö och den som kommer att arbeta med fastigheten framöver.
– Vi är ett fastighetsbolags som äger samhällsfastigheter, runt 350 byggnader i Sverige. Många skolor, men vi äger faktiskt polishuset i Rinkeby också. Vi köper fastigheter för att förvalta dem och har ingen ambition att sälja dem, sade han.

Johan Einarsson betonade att Hemsö vill ha en långsiktig lösning för Tensta träff, och det var något som Jonas Eliasson, avdelningschef i Spånga-Tensta, höll med om.
– Ja, vi vill lösa det kortsiktiga behovet av lokaler och samtidigt få något som håller i ett långt perspektiv. Det har landat den avsiktsförklaring som undertecknades under Järvaveckan.

 – Det här är ett första steg och det kommer att bli flertillfällen till dialog, förutsatt att vi får ett IOP-avtal, sade Rafif Makboul.

Beslut om ett IOP-avtal kommer att fattas i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd på mötet på torsdag.

Närvarande föreningar var Somaliska föräldrar och modersmålsföreningen, Gesguud, Hawo-Tako, BK Bussenhus, Tenstaflickorna, Somaliska kulturföreningen och Rinkeby Folkets Hus.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email