ett barn som kollar i mobilen

Vi behöver totalt förbud mot nätmobbning för att förstärka samhället. Nätmobbning är när någon mobbar någon annan genom sociala medier. Vi måste hoppa in och hjälpa varandra för att få ett bra samhälle och bästa hälsan för alla barn i Sverige.

Nätmobbning har varit ett jättestort problem från början av sociala medier och många barn har tagit sina liv på grund av detta. Vi måste börja se till att detta ska sluta hända så att barn ska inte ha psykisk ohälsa. Enligt Google år 2018 hade nästan 72% av 13-åriga barn psykisk ohälsa och cirka 37% av de hade det från nätmobbning. Om det här inte stoppar nu kommer många barn hamna i depression och kanske kommer dö från för mycket stress.

Det har också hänt att någon från skolan har tagit dina privata bilder och hen börjar hota dig på så sätt att man kan inte prata eller säga något till en lärare eller vuxen för att hen säger att hen kommer lägga upp bilderna i nätet. I slutet så kommer man känna sig jätte otrygg så det är därför man ska prata med någon vuxen.

Annons:

Checka eleverna varje vecka, kolla hur de är, om de är glada och om de trivs

Kanske det kan vara så att någon har blivit mobbad många år och vill inte bli mobbad mer, så hen gör så att hen blir anonymt och nätmobbar mobbaren. Men det ändå är inte bra att ha mobbning som en lösning för allt för att även om du blir mobbad så är det mycket bättre att prata med en vuxen än att göra samma sak.

En idé på hur vi kan lösa den här problemet är att checka eleverna varje vecka, kolla hur de är, om de är glada och om de trivs. Vi behöver få stopp till detta så snabbt som möjligt så att alla barn kan ha en bra psykisk hälsa och att de ska trivas i världen.

En väldigt viktig anledning är att många barn vill inte prata med en vuxen för att de skäms men det här är inte något att skämmas för. Det här är en stor problem och alla barn ska se till att de har någon vuxen att prata med. Så igen det här är en jättestor problem och vi måste börja se till att det ska sluta hända så att alla barn kan ha ett bra liv före de blir vuxna och de ska ha ett bra liv och bra jobb och behöva inte stressa så mycket när de är barn.

Nikolaos Bittoumia, elev på Järvaskolan
Foto: Bruce Mars, Unsplash

 

Print Friendly, PDF & Email
Annons: