Som United fullbordade igår dubbeln genom att besegra Sundsvall med 4-1 på ett fullsatt Knutby BP i finalen av SuperCupen.

– Därmed kan vi titulera oss både somaliska mästare, och somaliska cupmästare, i Sverige, och undanröjer därmed alla påståenden som motsäger att vi är bäst i Sverige. Om det nu skulle finnas någon som påstod det, sade Zaki Prince, Som Uniteds tränare.

Det var upplagt för fest, rutin mötte talang

Annons:

Som United som har mycket rutin i laget och hade 10 raka vinster båda i serie-, cup- och träningsmatcher, spelade efter uppehållet under pandemin, och den förkrossande målskillnaden 32-3.

Sundsvall är ett lag med många unga lovande talanger, de flesta av dem spelar i högsta serien för sin ålder och några är U17-landslagsspelare för Sverige. Det var upplagt för fest, rutin mötte talang.

I första halvlek började matchen med högt tempo där båda lagen pressade högt, båda lagen skapade klara målchanser och Som United tog ledningen.

De unga talangerna från Sundsvall ökade tempot ytterligare och kvitterade rättvist och var nära att ta ledningen före paus.

I andra halvlek ändrade Som United speltaktiken, och med sin rutin och erfarenhet visste de hur de skulle ändra på matchbilden. Sundsvall fortsatte att attackera och det gav Som United två snabba kontringar som inom några minuter ledde till både 2-1 och 3-1.

Sundsvall fortsatte att försöka komma tillbaka i matchen, men Som United kontrade igen och utökade ledningen till 4-1, som blev också slutresultatet.

Hade våra spelare varit samspelta hade de andra inte haft en chans

Sundsvalls tränare Abdi Moalin var nöjd med sina spelares insatser och segerviss inför framtiden.
– Som United har spelat ihop länge, vårt lag har vi satt ihop för nöjes skull nu i sommar. Hade våra spelare varit samspelta hade de andra inte haft en chans, sade han.

Det unga laget från Sundsvall hade kommit i buss samma dag som matchen, de hade krockat under vägen, men gjorde trots detta en mycket bra insats och är att räkna med till den stora internationella turneringen SEUKI 2022.

Matchens huvuddomare var Mekdi Nigussu och hon och hennes domarteam gjorde en mycket bra insats. Funktionärer för matchen var tjejer och killar från Järva.