Hadeel Abduljabbar, administratör för Föräldraskapsstöd i Rinkeby-Kista.
– Jag har jobbat i huset i ungefär sex år nu. Jag är uppväxt i Rinkeby och mina föräldrar bor kvar här. Jag brukade komma till biblioteket med kompisar efter skolan. Så under min uppväxt var det biblioteket som var intressant.   

– Jag skulle säga, att Folkets Hus spelar en stor roll i det här området. De flesta kommer hit för biblioteket, men här har det alltid anordnats många fester, firats födelsedagar och bröllop som i lokalen där nere. Så huset har varit och är fortfarande viktigt för dem som bor här och det är viktigt att bevara det.

 – Tidigare fanns det en jurist här som hjälpt folk och läxhjälp finns för ungdomar. Så Folkets Hus har öppnat upp dörrar för så många människor här.

Annons:

Vad tror du det skulle betyda för boenden om Folkets hus skulle stängas?

– Först och främst så skulle det drabba barnen. För dem är det här en säker miljö, här finns vuxna och de har tillgång till läxhjälpen som erbjuds. Det skulle vara väldigt tråkigt.  

Solyana Tesfamicael

Print Friendly, PDF & Email
Annons: