Järva skolstafett var först ut att öppna årets Järva vecka. Stafetten arrangerades i mellan Rinkeby Run och Lidingöloppet. I sista stund valde flera skolklasser att avboka stafetten på grund av Rasmus Paludan.
– Det känns väldigt tråkigt, men vi är väldigt glada för alla ungdomar som kom hit, säger Mårten Westberg, från Rinkeby Run som är en av arrangörerna till Järva skolstafett.

Av de anmälda skolungdomarna var det bara en femtedel som ställde upp i stafetten. Det var igår kväll som Mårten Westberg fick ett flertal avbokningar från skolklasser efter att Rasmus Paludan fick tillstånd att bränna Koranen utanför Järvaveckan. 

Under det första loppet för lågstadieklasser deltog 14 lag, med fyra personer i varje och i stafetten för mellan- och högstadiet var det 70 lag – även Rinkebypolisen deltog i stafetten. Den skola som hade flest deltagare som gick i mål var den skola som vann. I år var det Cordoba skolan som vann pokalen. 

 I år var fjärde året som Järva skolstafett anordnades under Järva veckan. Stafetten hålls för att främja rörelseglädje och idrottsgemenskap. 

 – I löpning kan alla gå i mål och känna sig som vinnare. Man tävlar egentligen mot sig själv och sin egen tid, säger Mårten Westberg. 

Sarah Lindstrand Mboge
Vinnarna i skolstafetten från Cordobaskolan.
Print Friendly, PDF & Email