Sveriges Radios Symfoniorkester spelar på taket till Rinkeby centrum

Fanfarer för Rinkeby 50 år

Nyheter

I höst uppmärksammas att Rinkeby fyller 50 år med aktiviteter på torget. Under gårdagen fick besökare bland annat att se en orkester spela på centrumets tak.

Varje fredag under september och oktober arrangeras olika uppträdanden på Rinkeby torg för att uppmärksamma att Rinkeby fyller 50 år.

Igår gästades torget av brassmusiker ur Sveriges Radios Symfoniorkester som spelade fanfarer på taket till Rinkeby centrum. Förbipasserande och åskådare tittade häpna på uppträdandet.

Det var en kul överraskning att de spelade på taket

– Det är mycket trevligt med liveorkester på torget och det var en kul överraskning att de spelade på taket, säger Nour som var på plats med sina två barn.

Efteråt spelade ett tiotal barn klassisk musik vid fontänen. Det var elever på El Sistema, en orkesterskola inom Kulturskolan där barn och unga blir del av en symfoniorkester.

Bakom arrangemanget står gruppen ”Rinkeby 50 år”, som består av Fastpartner, Stockholmshem, Svenska Bostäder, Familjebostäder, HSB-Stockholm, Bygg Vesta, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning och Fastighetsägare i Järva.

Till och med den sista fredagen i oktober kommer det vara olika aktiviteter på Rinkeby Torg mellan klockan 14.00 och 16.00, som genomförs av Comevent.

Eleni Terzitane
Barnorkestern El Sistema
Print Friendly, PDF & Email