Evin Ahmad, som just nu spelar in andra säsongen av serien Snabba cash, är en av tio skådespelare från Europa som har blivit utsedd till ”Shooting Star” vid årets filmfestival i Berlin. 

Det är den internationella juryn för European Film Promotion (EFP) har utsett den svenska skådespelaren Evin Ahmad som en av de mest lovande och intressanta skådespelarna i Europa just nu.

Årets upplaga av European Shooting Star blir den 25:e i ordningen. Under Berlins filmfestival 11-14 februari  presenteras de utvalda skådespelarna, som har valts ut av en jury,  för publik och media. 

Det här har verkligen varit något jag drömt om!

– Det här har verkligen varit något jag drömt om! Jag har följt festivalen i många år, och några jag ser upp till har vunnit priset, som Riz Ahmed och Michaela Coel, så jag är så lycklig för detta. Det är en ära att vara bland de andra begåvade talangerna som också blivit shooting stars. Nu håller vi tummarna för att det blir en riktig festival, säger Evin Ahmad, till sajten Filmtopp.se.

Juryn hyllar Evin Ahmads roll i Netflix serien ”Snabba cash” och beskriver henne som en skådespelare med en ”unik energi som är både gåtfull och tillgänglig”. 

Bland tidigare svenska Shooting Stars finner vi Gustav Lindh (2021) Ardalan Esmaili (2019), Alba August (2018), Karin Franz Körlof (2017), Bill Skarsgård (2012), Alicia Vikander (2011) och Tuva Novotny (2002).

Bild: Johan Bergmark / Netflix
Print Friendly, PDF & Email