Föreningar i Hjulsta föreslår att stadsdelen ska satsa på ett utegym i området. De hoppas att det inte ska behöva ta lika lång tid som det gjorde innan de fick konstgräsplanen i Hjulsta.

För första gången har vi börjat se att flera hemmahörande fotbollsförening har sina matcher i Hjulsta och det är tack vare den nya konstgräsplanen vid motorvägen E18.

Det är onekligen en positiv utveckling som i sin tur lett till mindre segregation i området – och att resultatet av ett genuint engagemang från våra föreningar (Hjulsta somaliska föräldraförening och Fyren) blev en succé är glädjande. Det borde vara bevis för de ansvariga att det behövs flera sådana insatser, vilka är hälsofrämjande och fungerar som en mötesplats för människor i vårt område.

Med det sagt vill vi föreslå en utegym med olika redskap, framförallt med boxningssäck i Hjulsta. Vi behöver inte ens nämna fördelarna, för Stockholms stad är väl medveten om fördelarna och har fått positiv feedback från allmänheten i de områdena, där det satsades utegym.

En snabbare process än konstgräsplanen är viktig för oss och kommer verkligen att uppskattas.

Hjulsta somaliska föräldraförening
Järva kultur och idrottsförening
Fyren
Print Friendly, PDF & Email