Morgonen efter en rejäl fest med massor av dans åkte sju av Rinkeby Runs löpare till ett av Stockholms klassiska terränglopp.  Långa Tullinge Tumba är 20 km på små leriga stigar i skogen.

Så var Lidingöloppet också de första åren, men det var 55 år sedan. Långa Tullinge Tumba har hållit stilen. Ett envist regn gjorde det lerigare än vanligt. 

Vid starten i Lida friluftsområde var det lervälling upp till fotknölarna. Jonis Serry gillar utmaningar, så han tog genast rygg på eliten. Att han nu tävlade mot seniorer istället för 16-åringar verkade han inte bry sig om. Jonis satsning slutade i en praktvurpa i leran några meter före mål. I det fallet rök tredjeplatsen med fyra sekunder.  

Mansib gled in i mål, som en hockeypuck

I en lika hård spurtstrid vann Mansib Rahman över Johanna Granhällen.  De var 30e och 31a löpare i mål, men tävlar i olika klasser. Johanna blev femma bland damerna och Mansib blev 26e herre i mål. 

– Mansibs målgång var verkligen speciell, sa Johanna.  Han spurtade för fullt men halkade omkull i leran. Mansib gled in i mål, som en hockeypuck. 

Strax bakom dem halkade Janis Constantin in i mål på 34e plats och Noah Örtegren slog för första gången coachen (undertecknad). En trött och stelfrusen Tsehay Ghebreselassie kom på femtonde plats bland damerna och 71a totalt. Alla tyckte det var en kul ny upplevelse att springa så långt i regn på leriga små stigar. 

 – Jag har tidigare sprungit 3,2 mil, men det var på asfalt i solsken. Det var ingenting jämfört med det här, sa Johanna.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Annons: