Division 4 Norra hade seriepremiär på tisdagskvällen och det började med derbymatch mellan Kista SC och Husby FF. En match som lockade flera hundra i publiken.

 Matchen spelades på Akalla Gårds BP1 som är naturgräs.  Det var bra stämning båda på och utanför planen. Men i inledningen av matchen så sköt man upp fyrverkerier, som orsakade att man stoppade matchen tillfälligt.

Grannarna ville att man skulle avbryta matchen. De var oroliga också att man har skrämt djuren i Akalla 4H Gård. Men arrangörerna och domarna hänvisade till polisen som valde att matchen skulle fortsätta att spelas. 

Husby tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen på straff genom målskytten Abel Tsegai.  Samma spelare utökade sedan ledningen till 2-0 i mitten av första halvlek.

Regnigt och blött naturgräs gjorde matchen svårspelad. I andra halvlek försvarade Husby FF sin ledning och matchen Kista SC- Husby FF slutade 0-2 (0-2)  seger till bortalaget.  

Quaison fick rätt

På plats fanns landslagsspelaren Robin Quaison som hejade fram sitt lag Husby FF. Robin Quaison sade före matchen att Husby skulle vinna med 2-0 och han fick rätt.  

Sportchefen för Husby FF Sirag var nöjd efter matchen och berättade att Husby FF är att räkna med i toppen av serien i år.  

Serien kommer att avgöras i enkelserie där lagen möts engång med totalt 11 matcher.  

Text och bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email