Robin Quaison på en läktare, kollar på fotboll.

Division 4 Norra hade seriepremiär på tisdagskvällen och det började med derbymatch mellan Kista SC och Husby FF. En match som lockade flera hundra i publiken.

Matchen spelades på Akalla Gårds BP1 som är naturgräs.  Det var bra stämning båda på och utanför planen. Men i inledningen av matchen så sköt man upp fyrverkerier, som orsakade att man stoppade matchen tillfälligt.

Annons:

Grannarna ville att man skulle avbryta matchen. De var oroliga också att man har skrämt djuren i Akalla 4H Gård. Men arrangörerna och domarna hänvisade till polisen som valde att matchen skulle fortsätta att spelas.

Husby tog ledningen med 1-0 tidigt i matchen på straff genom målskytten Abel Tsegai.  Samma spelare utökade sedan ledningen till 2-0 i mitten av första halvlek.

Regnigt och blött naturgräs gjorde matchen svårspelad. I andra halvlek försvarade Husby FF sin ledning och matchen Kista SC- Husby FF slutade 0-2 (0-2)  seger till bortalaget.

Quaison fick rätt

På plats fanns landslagsspelaren Robin Quaison som hejade fram sitt lag Husby FF. Robin Quaison sade före matchen att Husby skulle vinna med 2-0 och han fick rätt.

Sportchefen för Husby FF Sirag var nöjd efter matchen och berättade att Husby FF är att räkna med i toppen av serien i år.

Serien kommer att avgöras i enkelserie där lagen möts engång med totalt 11 matcher.

Text och bilder: Said Ali