”Det blir familjär stämning och en bra match ikväll”

Artikel/Sport

Det är derby i byn ikväll. Klockan 18.00 möts Rinkeby United och Som United på Knutby BP. Båda lagens tränare är säkra på att det blir god stämning och lugnt på läktarna.
– Det kommer att bli en bra match!

Efter derbyt mellan Husby FF och Rinkeby United på Grimsta senast, då domarna var tvungna att avbryta spelet sedan smällare kastats in på planen, så fanns det de som var oroliga att det skulle bli stökigt även på Knutby BP. Men båda tränarna, George Moussally från Rinkeby United och Mohamed Sheykdon från Som United, verkar säkra på att allt kommer att gå lugnt och städat till ikväll.

– Det är två lag från Rinkeby som möts, vi alla känner varandra. Det kommer att bli familjär stämning och en bra match, säger George Moussally. Vi är inga spelare som tjafsar, utan vi fokuserar på bara fotbollen. Det kommer inte att bi något stök.

Istället lovar han att det blir fest och grill och god mat i halvtidspausen.
– Det kommer bli ett roligt derby, där alla kan njuta av fotbollen. Det är en match som båda lagen har sett fram emot länge.

Det är ett derby, men känns nästan som en vänskapsmatch

Som Uniteds tränare Mohamed Sheykdon säger samma sak.
– Det kommer att gå bra, vi ses ju nästan varje träning eftersom vi tränar på samma plan. Det är ett derby, men känns nästan som en vänskapsmatch.

Han tror inte heller att det är någon risk för att det blir stökigt.
– Nej, vi möttes två gånger förra året och det gick fint. Inga problem alls. Vi vann båda gångerna, en gång i serien och i Stockholm Cup på straffar. Då hände ingenting och det ska inte hända nu heller. Det ska bli en rolig match.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Trots tufft kroppsspråk tror båda tränarna att det blir en familjär stämning under derbyt ikväll.
Print Friendly, PDF & Email