två bilder, ett porträtt och en bild från aktivitet i parkleken Rinken.

Emelia Frennmark är Verksamhetschef på Svenska med baby. 
 – Vi har jobbat med Folkets Hus i Rinkeby sedan 2019 och vi är samverkanspartners för våra familjelördagar. Det skulle vara en stor förlust om de tvingas stänga.

 – Till Svenska med baby kan föräldrar komma med barn från 0-8 år i Rinkeby. Det är en stor verksamhet för oss och planen är att vi drar igång igen i mars med förhoppning att pandemin tillåter det.

Vad tror du Folkets hus betyder för dem som bor i Rinkeby?

Annons:

– Det är en mötesplats, det är det första jag tänker på. Det är så mycket folk från olika målgrupper i olika åldrar som samlas här. Sedan tänker jag på mobilisering, att man både ger idéer och kunskaper, men samtidigt skapar ett nätverk och utrymme för invånarna att utveckla sina egna idéer.

Vi hoppas att de får långsiktiga resurser

Vad skulle det betyda om Folkets hus skulle stängas?

– Det skulle vara tråkigt eftersom det är så mycket som redan har flyttats från stadsdelen och andra så kallade utsatta områden. När man har ett förtroende och en relation till de boende i området är det viktigt att man arbetar kontinuerligt. Det handlar inte om att öppna upp något nytt hela tiden, utan att verkligen bygga vidare på det som finns. Jag tror, att det skulle vara en stor förlust om Folkets Hus stänger. De borde få en chans för de gör väldigt mycket med väldigt små resurser, de trollar med knäna. Vi hoppas att de får långsiktiga resurser så att de ska kunna förverkliga de initiativ som finns.

Solyana Tesfamicael

Print Friendly, PDF & Email