Ousman Ceesay och Zakaria Abdi

Fram till slutet av juli kommer de ha delat ut 7000 portioner mat. Fryshusets bil stannar varje vardag i Husby, Rinkeby Och Tensta.
 – Det känns bra att arbeta med något meningsfullt, säger Ousman Ceesay.

Till Rinkeby centrum kom bilen strax före 14. 
 – Men idag blev vi lite sena, annars brukar vi vara här vid 13-tiden, säger Herman Rasmuson, som är verksamhetsutvecklare på Fryshuset och den som ansvarar för food-trucken som delar ut mat i Järva denna sommar. 

Första stoppet är i Husby centrum, vid 12-tiden. Sedan till Rinkeby och sista anhalt är Tensta centrum, vid 13.30-14.00

Annons:

Ousman Ceesay och Zakaria Abdi är killarna som den här dagen både kör trucken och delar ut maten. Fryshusets skolkök köper in råvarorna och maten lagas av skolans kock Manne Bojang.

De delar ut ungefär 40 portioner på varje plats

Den här dagen i Rinkeby är det inte direkt någon kö till maten. Det är glest mellan kunderna till trucken som står parkerad på parkeringen på Skårbyplan.

 – Vi står på ett annat ställe, det är därför. Förut fick vi parkera närmare centrum, men polisen sade att vi måste flytta på oss, säger Zakaria Abdi.

De delar ut ungefär 40 portioner på varje plats, samman 120 matlådor om dagen. Just den här dagen är det rostbiff, med ajvar, potatissallad och rostad lök.

 – Och allt går åt, behovet är omättligt, säger Herman Rasmuson.

Verksamheten finansieras med hjälp av Radiohjälpen och Ica-stiftelsen och pågår till slutet av juli. 

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email