Dags för Järva skolstafett igen

Föreningsliv/Nyheter

Sista chansen att anmäla lag till Järva skolstafett är nu på måndag den 23 maj. Det ser ut att bli rekord i deltagarantal, även om några Järvaskolor uteblir. Två tusen deltagare är rekordet, från före corona.

Fram till pandemin utvecklades Järva skolstafett till att bli ett av Sveriges största evenemang för skolor. Sedan blev det stopp fram till i år.

Prisutdelningen efter stafetten blir i praktiken startskott för Järvaveckan

Prisutdelningen efter stafetten blir i praktiken startskott för Järvaveckan. Det är en synergi som Rinkeby Run, Global Village och Lidingöloppet har försökt få till i flera år. Det betyder att Järvas skolor kan kombinera idrott med praktisk samhällskunskap på en och samma dag.

Frivilliga funktionärer från Idrottsmammor, Spånga Scouter och investmentbanken Goldman Sachs går med barnen för att prata med politiker, myndigheter och företag på Järvaveckan.

Stafetten börjar och slutar inne på Spånga IP som vanligt. På väg från start till mål kommer eleverna springa genom Järvaveckans tältstad, ut på gräset mellan Spånga, Tensta och Rinkeby och tillbaka genom tältstaden. Löpningen mellan tälten ökar känslan av att det går fort.

Som vanligt är det två stora vandringspokaler och ett gäng små priser. De två stora pokalerna går till de skolor som har flest deltagare (och störst andel deltagare). De små priserna går till de lag som springer fort.


Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email