Sommar på torget på Kista torg, bjuder på många roliga aktiviteter. En av dem står SSBF, Storstockholms Brandförsvar för. Det är deras brandinformatörer, som håller i trådarna.
– Vår främsta uppgift här är att skapa relationer, säger Lovisa Möllegård.

När brandförsvaret är på torget händer det mycket. Bland annat kan besökare i alla åldrar gå en tipspromenad med frågor om brandsäkerhet. Det finns möjlighet att prova på att släcka en liten brand med brandsläckare också. Barnen kan få boken Flammys Brandskola, med serier och pyssel om brandsäkerhet. Många vuxna är också intresserade, och får viktig information om hur man kan öka sitt brandskydd hemma, av Lovisa Möllegård och hennes kollega Josefine Yberg.

Man måste ha gått ut gymnasiet och fyllt 18 år för att bli brandinformatör

Annons:

Brandinformatörerna är inte brandmän, med de är stationerade på en brandstation. De har en hel del olika uppgifter, bland annat följer de med på utryckningar för att hjälpa människor till rätta och svara på frågor.
– Ibland kan vi hjälpa till att hitta en evakueringslokal, och någon vecka efter en storbrand följer vi med den besättning som var på branden. Då går man igenom vad som har hänt och svarar på frågor från dem som drabbades, säger Lovisa.  

Hon berättar att man måste ha gått ut gymnasiet och fyllt 18 år för att bli brandinformatör, men att det inte krävs någon annan utbildning.
– All utbildning har vi fått internet. Det är ett jätteroligt jobb som har stor variation, säger hon.


Annika Skarf

Brandinformatörerna kommer till Kista torg 

 onsdag 29 juni klockan 11:00 och 13:00.

Print Friendly, PDF & Email
Annons: