Bowlinghallen i Rinkeby Centrum söker nya ägare

Nyheter

Hallen som lanserade sig som “Stockholms prisvänligaste bowlinghall stänger.
– Ja, det är fruktansvärt tråkigt. Det absolut bästa vore om någon tog över verksamheten, säger Anne Rantanen.

Rinkeby Bowling har funnits lika länge som Rinkeby Centrum, i år är det 50 år. De senaste åren har Anne och hennes man Ari Kurittu tillsammans drivit Järva Bowling AB. De har kunnat erbjuda bowlingbanor, biljardbord och en bar med fullständiga rättigheter.

– Vi arbetade för Svenska Bostäder i Järva då Ari blev intresserad av bowling. Jag var inte ett dugg intresserad från början, men han spelade med Korpen och var i hallen hela tiden, säger Anne Rantanen.

Då bodde paret i Jakobsberg, men 1999 köpte de en gård i Runhällen, nordväst om Uppsala. En bowlinghall i Enköping blev till salu och de köpte den.
– Sedan hörde vi att Rinkebyhallen skulle läggas ned och det kunde inte Ari leva med. Så då tog vi över den.

Vi har gjort så gott vi har kunnat. Men många i området är inte vana att bowla

Efter en tid sålde de hallen i Enköping och satsade enbart på Rinkeby. Men nu är bowlinghallen stängd för gott, efter mer än 15 år. 
– Vi har gjort så gott vi har kunnat. Men många i området är inte vana att bowla. Och så flyttade en stor klubb, som haft hallen som hemmahall, ifrån oss och en annan klubb lade ner. Ja, nu går det inte längre.

De har försökt på alla möjliga sätt att locka dit nya bowlare. Delat ut lappar med erbjudande om att gratis prova på.
– Men bowlingen är lite av en gubb-sport, bowlarna blir bara äldre och äldre. Det är bara AIK och några stora klubbar som har många juniorer.

De har fått jobba mycket mot fördomar, just för att hallen ligger i Rinkeby

Anne Rantanen säger att de har fått jobba mycket mot fördomar, just för att hallen ligger i Rinkeby.
– Vi hade en praktikant här och hans pappa skulle komma och hämta honom. Jag föreslog att de kunde bowla gratis, men pappan vågade inte parkera bilen i Rinkeby.

Nu har Järva Bowling AB gått i konkurs. Men både Anne Rantanen och hyresvärden Fastpartner hoppas på att verksamheten ska fortsätta.
– Lokalen är inte vår, men alla maskiner, banor, klot och datorer äger vi. Det absolut bästa vore om någon tog över verksamheten, säger Anne Rantanen.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email