Under sommaren kommer biblioteken i Järva ut på torgen och till parklekarna med sin bibliotekscykel. Idag var de i Spånga by. 26 vuxna och 75 barn kom för att pyssla, få böcker och gnuggtatueringar.

Bibliotekarierna packar ihop efter dagens bedrifter. Linda Isaksson från Kista bibliotek visar glatt upp lappen där dagens besökssiffror antecknats. Hon är en av bibliotekarierna som stått med bibliotekscykeln idag i Spånga by. Här har de delat ut gallrade bilderböcker, haft pyssel och gjort gnuggtatueringar. Även bibliotekarierna har gjort varsin gnuggis, med motiv från barnböcker.

Lisa Lundström är också med i parken. Hon jobbar på Tensta bibliotek, som just nu är stängt eftersom det flyttar till Tensta centrum. Personalen har fullt upp med att förbereda inför flytten. 

– Det är stressigt, men nog hinner vi, säger Lisa Lundström.

Tensta bibliotek öppnar igen först den 19 augusti. Därför satsar man extra på att ha bibliotekscykeln på plats i Tensta under sommaren.

Nästa gång bibliotekscykeln är framme är den 26 juli på Rinkeby torg. Till Tensta kommer den igen under Pride, den 2 augusti.

Maria Bodin

Print Friendly, PDF & Email