Nu har Järvahjälpen startats för den som blir isolerad på grund av Coronaviruset och inte kan få hjälp på annat sätt.
– Folk i Järva ska veta att det finns hjälp att få om de måste isoleras, säger riksdagsmannen Anders Österberg, S, som tog initiativet till Järvahjälpen.

Järvahjälpen är en grupp på Facebook och organiserar personer som kan hjälpa dem som hamnar i nöd på grund av coronaviruset:
– Det är en trygghet för folk att veta att finns det grannar och folk som tänker på alla i Järva. Det är helt fantastisk att se hur många frivilliga som anmält sig, säger Anders Österberg.

Esme Güler är en av de frivilliga. Hon arbetar på Hyresgästföreningen i Järva och tog snabbt kontakt med styrelsen för Järva och fick med sig Hyresgästföreningen att ställa upp vid behov.

Annons:

Viktigt att budskapet sprids så att de som berörs nås av det

– Det är bra att vi kan samlas i Järvahjälpen och organisera om det finns människor som behöver hjälp. Viktigt att budskapet sprids så att de som berörs nås av det. Vi är inställda på att Järvahjälpen håller på under minst ett par veckor framöver. Och det är bra att ha en grupp som kan aktiveras för framtiden också, säger Esme Gûler.

Mohamed Nuur anslöt sig strax efter starten till Järvahjälpen och har talat med föreningar på Järvafältet:
– Det är viktigt att det kommer ut information på flera språk och till många människor. Jag vet att somaliska fester kan dra mycket folk och just nu är det en maxgräns på 500 personer. Detta kan också komma att ändras beroende på hur smittspridningen ändrar sig. Så folk får vara bredda på ändrade planer.

Skulle det bli ett högt tryck så kommer Folkets Husby vara bemannat under nästa vecka och erbjuda lokal för leverans av mat med mera.

Informationen på Facebooksidan finns på flera språk

Informationen på Facebooksidan finns på flera språk.

Den som inte har Facebook kan ringa direkt till David, på Unga Örnar, 0737214900.
Det går också att lämna ett meddelande vilket språk man än talar, så försöker de frivilliga att hitta någon som kan översätta och hjälpa till.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email