Lördag den 27 maj är det full fart i Rinkeby. Då pågår Rinkeby bokfestival i Folkets Hus och på Rinkeby Torg pågår Rinkeby Hälsomässa. Runt alltihop kommer några hundra barn springa Rinkeby Barnlopp.

Starten är kl. 13.00 framför Rinkeby Matcenter. Banan rundar Rinkeby centrum och Rinkeby Folkets Hus innan barnen springer i mål under skylten ”Rinkeby Torg”.

Precis som tidigare är det tillåtet för föräldrar att springa med sina barn, men det kommer finnas funktionärer från Rinkeby Run och dessutom springer Carolina Klüft med barnen.

Annons:
Blond kvinna, känd friidrottare.
Carolina Klüft i Rinkeby 2019.

Carolina är nog Sveriges mest kända friidrottare genom tiderna med guld från både EM, VM och OS. Hon har också kvar Europarekordet i sjukamp. Under sin karriär blev Carolina ”Carro” med hela det svenska folket och hon betonade alltid hur roligt det var att friidrotta. När hon lämnade sjukampen med ett år kvar till OS i Peking så förklarade hon bytet till längdhopp med att det är viktigare att ha roligt än att vinna ett OS-guld.

Carolina är också verksamhetschef för Generation Pep och medicine hedersdoktor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet för sitt arbete att inspirera till en aktiv livsstil, men barnen kommer nog mest känna att känna igen henne som deltagare från ”Mästarnas Mästare”.

Rinkeby Barnlopp är gratis och det är bara att komma. Ingen föranmälan behövs.
Den 352 meter långa banan kan du följa här.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email