Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå.
Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

På plan var det fem mot fem. Fem rutinerade spelare mot fem unga talanger. I början såg det ut som utklassning.

Dragan och Gino Panghulan hade lekstuga med gymnasisterna. Efter åtta minuter ledde Akropol med 30-15, men strax därefter syntes de första små symptomen på trötthet.

Annons:

Av Akropols sex spelare var en småkrasslig, och skulle egentligen inte ha spelat. Så egentligen var de bara fem. Därför förstod vi ”Akropolare” på läktaren att den fjärde perioden skulle bli tuff.

Mjölksyran slog till i tredje perioden

Vi hade fel. Mjölksyran slog till i tredje perioden. Redan i mitten av tredje period kom Luleå ikapp. Akropol fick allt svårare spela med benen tunga av mjölksyra.

Det blev ännu värre när försprånget försvann. I sista halvan av tredje perioden var det grymt att se bollen studsa två gånger på ringen för Akropol och sen ut samtidigt som motståndarna sätter treor gång på gång. Nu var det Luleå som hade lekstuga med gubbarna från ålderdomshemmet.

Men i början av fjärde perioden kämpade sig Akropols veteraner tillbaka in i matchen. Med två minuter kvar att spela hade Luleå bara två poängs försprång. Luleås klack klagade väldigt mycket på domaren, som tyvärr gav dem ett par domslut i det läget. Rätt eller fel, men där avgjordes matchen.