Banjul FC vann stort mot Ekerö IK

Nyheter/Sport

Efter tre matcher och tre vinster leder Banjul FC division 5 norra. På lördagseftermiddagen mötte de Ekerö IK på Knutby bollplan och redan i halvlek stod det 3-0.

Banjul FC är laget som bildades 2017 och började spela i division 7. Sedan vann de tre år i rad och förra säsongen var de uppe i division 4. Men där tog det stopp och nu spelar de i division 5 igen.

– Det var en annan nivå i fyran, det märkte vi. Vi hängde med länge, men det var tuffa matcher och hårt motstånd. Det var en lärdom för oss, säger Edi Dem, ordförande i klubben.

Han betonar att Banjul FC var inte några ”slagpåsar” under förra säsongen.
– När vi mötte IK Frej här hemma, ledde de med 2-0, men vi kvitterade och vann med 3-2. De tillhörde toppen i serien, men vi visade att hörde hemma i fyran. Det var brist på erfarenhet som gjorde att vi åkte ur.

Dobo Njie gör en bicicleta och då lossnar det

Edi Dem tror att med den lärdomen kommer Banjul FC att komma tillbaka.
– Ja, och den gången ska vi stanna. Vi har sett andra lag som gjort en liknande resa, som vi, och som har kommit långt. Vi har mål och drömmar.

Banjul FC dominerar inledningsvis matchen mot Ekerö IK, har många chanser på mål, men ingen riktig precision. När en dryg halvtimme har gått gör Dobo Njie en bicicleta och då lossnar det. Under de sista minuterna före halvtidspaus gör Banjul FC två mål till.

Efter 90 minuter är slutresultatet Banjul FC-Ekerö IK 7-0.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email