På fredagskvällen möttes Vällingby AIK och Banjul FC på Grimsta IP. Vällingbylaget ligger långt ner i tabellen för Division 5 Norra men bjöd ändå på mer motstånd än förväntat. Första målet gjordes av Banjul FC redan efter sju minuter.

Första halvlek spelades mest på Vällingbys planhalva och Banjul fick in ett mål till innan halvtidssignalen blåstes. Under andra halvlek släppte Vällingbys målvakt in ytterligare fyra mål. Det sjätte och matchens sista mål var en straff som lades av unge Isac Dem, född 2005, som därmed gjorde sin debut som målgörare i laget. Även det fjärde målet gjordes av en måldebutant, Sheriff Jadama. Nu vet de hur man gör och vi räknar med att få se fler mål av dem.

Kvällens publik bestod av 80 personer och de flesta var helt klart fans till Banjul FC. Det märktes bland annat på hejaramsorna och applåder när målen gjordes.

Annons:

– Vi har siktet inställt på att komma tillbaka till Division 4 den här säsongen. Laget är mycket motiverat och målinriktat, säger Banjul FC ordförande Edrissa Dem.

Nästa match för Banjul FC spelas hemma på Knutby BP i Rinkeby lördagen 21 maj klockan 16.00.

Monica Jansson
Print Friendly, PDF & Email
Annons: