Hela fotbollslaget poserar på en lagbild.

Nu är det äntligen klart. FC Banjul är tillbaka i division 4 nästa år.
 – Det är där vi hör hemma, med tanke på det lag vi har och våra ambitioner, säger Edi Dem, klubbens ordförande.

Banjul FC hade allt i egna händer. Vann de sista matchen skulle de gå upp i division 4 igen. I halvlek ledde de med 2-0, allt verkade klart. Men Parsian Väsby kom igen i andra halvlek, gjorde ett mål och ett till.
– Och så tilldömdes de en straff i slutminuterna. Det var en kalldusch, säger Edi Dem.

Länge rådde osäkerhet om laget skulle flyttas upp, eller inte.
– Vi blev osäkra eftersom vi kom på andra plats, men vi var den bästa tvåan bland lagen i division 5.

Annons:

Banjul FC spelar i samma grupp som Som United nästa säsong

Stockholms fotbollsförbund tog god tid på sig, men nu är det slutgiltigt klart att Banjul FC spelar i divison 4 Mellersta, samma grupp som Som United, nästa säsong. Hemmaplan blir Knutby BP.

– Nu kan vi fira, det är spelarna är värda, säger Edi Dem.

Laget har redan varit upp i division 4 en säsong, de spelade där 2021. Banjul FC bildades 2017 och sedan vann de en division om året ända tills det tog stopp i division 4. Förra året åkte de ner i femman igen, men nu är de tillbaka.

–  Det har inte varit lätt, varje match har varit som en final. Allt annat än att komma tillbaka hade varit ett misslyckande.

Laget har en hängiven publik, som reser över hela staden för att se matcherna på Knutby och överallt där laget spelar. Men laget har en ansträngd ekonomi.

 – Ja, vi fortsätter kämpa och leta efter sponsorer. Nu vet vi vad som väntar, förra gången var allt nytt. Vi kommer vara bättre förberedda för att åtminstone stanna kvar och fortsätta bygga vidare, säger Edi Dem.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Se här indelningen av lagen i division 4 nästa år. 

Print Friendly, PDF & Email