I stekande sol avgjordes på söndagseftermiddagen om det skulle bli platsbyte i tabellen för Division 5 Norra. Banjul FC låg före matchens början på plats nummer två och det mötande laget Roslagskulla IF på plats nummer tre.

Rinkebylaget hade fördelen att spela på sin hemmaplan, Knutby IP och därmed fanns en stor skara av deras fans som åskådare. Första halvlek såg ut att bli mållös ända till slut minuterna. Roslagskulla lade en straff som Banjuls målvakt tog men tappade den och Roslagskulla kunde skjuta bollen i mål.

Värmen var påfrestande

När andra halvlek startat var det unge Isac Dem som satte första målet för Banjul. Därefter hade Banjul FC greppet om matchen och satte ytterligare två mål som ledde till att ställningen var 3 – 1 till Banjul FC. När slutet av matchen närmade sig fick Roslagskulla in ett mål men det räckte inte till seger och matchen avslutades med resultatet 3 – 2 till hemmalaget.

Värmen var påfrestande för spelarna och domaren blåste av för extra vätskepaus vilken var mycket välbehövlig.

Nästa match för Rinkebybaserade laget Banjul FC blir redan på onsdag den 17 augusti då de möter IF Wasa på deras hemmaplan i Järfälla.

Monica Jansson

 

 

Print Friendly, PDF & Email