Måga människor på bakluckeloppisen.

Det var bakluckeloppis i Kista galleria igår. Omkring 150 säljare parkerade sina bilar, öppnade bakluckan och så drog en av Stockholms största loppmarknader vintertid igång.

Det var full fart redan från början. Loppisen öppnar egentligen klockan 11, men garaget öppnade redan klockan 9. Och så fort bilarna rullade in i gallerians parkeringshus fanns många intresserade köpare på plats.
– Jag var inte beredd på att folk skulle börja slita i kläderna innan jag hade hängt upp dem, sade Nathalie Franco, som var med för första gången.

För att vara nybörjare så verkade dock Nathalie rutinerad. Hon hade eget bord med sig (i Kista finns inga bord att låna från arrangören) och två klädställningar. Dessutom hade hon prismärkt de flesta plaggen i förväg.
– Ja, min mamma och moster visste hur det fungerar, de talade om hur jag skulle göra.

Proffsen kom tidigt, hade med sig barnvagn att lasta grejerna på och var duktiga att pruta

Loppisen var välbesökt. Det var mycket folk från strax efter 9, tills en timme före stängning, vid 15. Riktig rush var det mellan 10-12. Det såldes husgeråd, kläder, prydnadssaker, smycken, böcker, leksaker, skor och inredningsprylar. Proffsen kom tidigt, hade med sig barnvagn att lasta grejerna på och var duktiga att pruta.

Nathalie Franco sålde uteslutande kläder; skinnjackor, sportkläder, klänningar, skjortor, blusar och tröjor.
– Jag har med mig kläder från hela familjen; från pappa, brorsan och min man. Jag har också rensat bland mina egna kläder, jag har för mycket och vill inte bara slänga bort. Men bäst sålde herrkläder.

Ibland var trycket hårt, hon var helt omringad av kunder.
– Ja, nästa gång ber jag mamma följa med, jag rekommenderar att vara minst två.

Nästa helg, den 21 november, är det dags igen

Bakluckeloppisen i Kista har arrangerats sedan 2013, med undantag för perioden då pandemin gjorde det omöjligt. Nästa helg, den 21 november, är det dags igen och sedan den 12 december.

Nathalie Franco har inte bokat plats fler gånger, men kan tänka sig att göra det igen.
– Ja, det var kul, man lär sig alltid något nytt. Och jag har mycket kläder kvar.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Nathalie bygger upp klädställningarna.
Nathalie monterar ihop klädställningarna innan rushen drog igång.
Print Friendly, PDF & Email