Avarns ordningsvakter trakasserar EU-migranterna i Rinkeby, skrev Nikoletta Dolfin i en insändare nyligen. Avarn Security´s avdelningschef Patrik Ahlforn svarar i ett mejl:
”Det är olyckligt om insändaren uppfattat vår personal som de beskrivs i artikeln.”

Patrik Ahlforn skriver att Avarn inte kommenterar enskilda ärenden, men att de tar naturligtvis till sig av det som beskrivs. De informerar också sin uppdragsgivare om vad som framförts. Avarn Security arbetar på uppdrag av Stockholm stad och att de har ”en nära och daglig samverkan med stadsdel, socialtjänst och inte minst polisen, som är ordningsvakternas förmän”.

Är det så här, då är det ruskigt illa

Patrik Ahlforn hänvisar till Stockholms stads säkerhetschef, Karin Johannesen. Hon känner inte igen de anklagelser som förs fram i insändare.
– Är det så här, då är det ruskigt illa. Det som beskrivs i artikeln är beklämmande.

Enligt Karin Johannesen är det en ganska homogen grupp som arbetar i Järva och hon känner dem väl. Hennes erfarenheter av Avarns ordningsvakter skiljer sig väsentligt från uppgifterna i insändaren.

– Men nu i sommar så har vi några sommarvikarier också. När jag var där igår var det några jag inte har träffat tidigare.

Vi får in väldigt lite klagomål

Sammanlagt är det 100 ordningsvakter från Avarn som arbetar för Stockholms stad. Karin Johannesen hyser stort förtroende för företaget.

– Vi reder ut alla frågor tillsammans och har möten varje vecka. De är nu inne på sitt tredje år och vi får in väldigt lite klagomål, säger Karin Johannesen.

Flera av läsarna har hört av sig angående hur ordningsvakterna parkerar sin bil mitt på Rinkeby torg. Det uppfattas som störande att de ställer sig där, mellan fontänen, torghandeln och alla människor på torget.

Karin Johannesen ser gärna att ett möte anordnas

– Det är en facklig fråga, facket kräver att de har någonstans att ta skydd. Men jag har fått frågan tidigare och vi ska se över den saken.

Karin Johannesen ser gärna att ett möte anordnas med Rinkebyborna för att diskutera ordningsvakterna; deras arbete, uppgifter och förhållande till allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email